The Ngenes Story of Perantauan…

The dash ning ndalan lemah abang kemebul and kemelun behind the truck sing tak tumpaki mergo didamu by the wind.Sound of bak gemlondang because dalan is gemronjal. I nganti mumbul-mumbul jumpalitan on the njero bak mobil. My body is pegel linu ora karuan like diuncal-uncalke.

My konco-konco is bengak-bengok and ngomel-ngomel tak karuan. Some of them pada klenger mabok perjalanan ngglempang turon-turon merem melek. Ridi and Wanto klenger, the smell of muntahan and kringet kecing mbulek nggarai tambah mumet. Ambune of lengo solar nambahi my head more than cenat-cenaut. I feel so mumet. I nyulet udud than ngombe mineral drinking water. Sinambi ngampet ngentut I kebal kebul alone.

Ora suwe Eja is nglilir. I know that he was not bisa turu. The destination is esih adoh. We are going to Desa Baru Lombak, Kecamatan Meliau. Now, we are nembe tekan Bodok. Separo of our destination. Untunge mlaku mbengi and ora patio akeh the car pating sliwer on the street. Nek mlaku awan mesti the dash luwih kandel.

At tengah wengi sekitar jam rolas bengi, we are tekan penyeberangan fery on dermaga Tayan. It is very sepi because pancene wis tengah night.
There are not many kendaraan sing arep nyebrang. Only two truck. The kapal fery not gelem ngeterke. Jarene sesok isuk nembe mlaku meneh nyebrangke.
Oh my Gusti, berarti we must kleleran dhisik tekane isuk. Sleep dhisik wae, iseh ono about four hours to meremke mripat.

We nggelar slemek to sleep. Every one of konco podo nggolek panggonan dhewe – dhewe. Ato, Eja, and Uju ndlosor in front of warung alias emperan and three others ot them in the ngisor wit ketapang. There is a long bangku like amben under the tree. Amotlah for wong telu. Aku dhewe gur see what their are doing. Jane yo wis very sleepy pengen ndang turu,but the body is kroso remek banget because mau ning njero mobil koyo digejrot-gejrotke, dalane pating jlegong ora karuan. Rono rene akeh lobang.

Tinimbang dlongap dlongop ongap angop wae, I sit in the warung kopi. The wind is semribit and adem. Ngopi kayane bisa ngangetke awak. But the warung is closed. Finally, instead of klenger mabok kendaraan and so sleepy, I melu ndlosor in front of emperan toko….
It’s so nelangsa and ora kroso my tear was dleweran kelingan my family. I miss you so much my lovely yayang….

Finally…..I keturon in front of emperan….

Iklan

3 responses

  1. […] the ngenes story in the alas grumbul. Only swaraning jangkrik and gareng in the night. But, it is ora popo. Must be […]

    Suka

  2. wk wk wk… very kreatip cerito ing above puniko. And dereng wonten sing put comment, dalem sing the first ya, amargo sing can read postingan niku, crazy people only, just like you and dalem… ha ha ha… *ngakak suer lho kang mas 🙂

    Suka

    1. hehehe… I just can say tararengkyou and congratulation you wis dadi the first commenter on postingan iki..
      my english is so belepotan and akeh ora mudhenge, I think ora ono people sing gelem read the postingan because the amburadul language,..
      but actually I realy nelongso because of you ugo dadi the first people who ketularan of my gemblung..hahaaa

      Suka

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: